Tabuiserede emner inden for hospitalsverdenen

m13

Det er trist og åndssvagt at vi har mange tabuiserede emner inden for hospitalsverdenen. Indgreb, sygdomme og andre ting, vi føler skam over. Mange oplever at dét at nævne tabuiserede emner som plastikkirurgi, tvangstanker eller abort ikke er tilladt. Sådan bør det ikke være i Danmark år 2021. Vi bør bryde tabuerne. Her i artiklen vil vi komme nærmere ind på, hvorfor enkelte emner eventuelt er tabuiserede.

Plastikkirurgi

Det er nogle gange som om, at fordi plastikkirurgi ikke er naturligt, eller noget der ligefrem er meningsfuldt angående noget sundhed og helbredsmæssigt, så skal folk føle skam over at få lavet indgreb. Rigtig mange har en holdning til at plastikkirurgi ikke er okay, fordi de ikke selv ønsker det. Det er grotesk. Vi skal omfavne og acceptere hinandens ønsker, vi skal ikke udskamme folk for at gøre noget, der gør dem glade. På Roskilde privathospital kan du få den bedste professionelle hjælp, som der skal til, for at vellykket operation angående plastikkirurgi.

Gynækologiske tjek og abort

Gynækologisk tjek er enormt vigtigt. Og det bør vi også kunne være mere åbne om i samfundet, så der ikke er noget forkert i, hvis man godt kunne have lyst til at sige det højt og dele med nogen. Det er jo også bare en del af kroppen, som bliver undersøgt, og det er enormt vigtigt at få et gynækologisk tjek for at sikre alt er, som det skal være. Grunden til at mange nok klapper i, hvis de skal tjekkes for neden af en gynækolog, er muligvis fordi, der er en tendens til at forbinde gynækolog tjek med sexsygdomme. Og det er skamfuldt at sige højt og stå ved, man har eller har haft, i vores samfund. Selvfølgelig behøver vi heller ikke at sige alting højt. Nogle ting er også bare private, men vi kunne godt være bedre til, ikke at nedgøre gynækolog tjek og sygdomme forbundet dermed.

Psykiatrien

Rigtig mange døjer med psykiske lidelser på forskellige måder. Det kan være enormt hårdt og energiopslidende at være i et forløb hos en psykolog, terapeut eller psykiater. Rigtig mange mennesker føler især, at forløb hos psykiatrien medfører en masse øvrige bekymringer om folks syn på én udefra, og det kan være frustrerende, hvis forløbet er rigtig godt for én. En grund til, at det er tabuiseret at have psykiske udfordringer – og måske specielt, hvis man kommer ind under psykiatrien, kan være gamle forestillinger om at psykiatrien er ligesom en gammel anstalt, hvor folk virkelig virker skræmmende og meget langt væk fra virkeligheden. Det er ikke særligt opbyggende med fordomme og tabuer, lad os bekæmpe dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *