Sund livsstil er lig med en smuk livsstil

m13

Stadigt yngre børn bliver besatte af tanken om at være tynde og smukke. Som en ren selvfølge efterligner de populærkultur i form af stjerneatleter og kendte skuespillere. Dette kan føre til problematiske situationer senere hen i livet, hvis ikke de fra en ung alder lærer, at en smuk livsstil og en sund livsstil inderst inde hænger uvægerligt sammen.

Børn og make-up

De første mange år af et barns liv, fungerer deres forældre som deres største rollemodeller. Derfor ligger det børn helt naturligt at efterligne deres forældre.

Hvis de ser en forælder, der hver morgen bruger lang tid med make-up foran spejlet, er de naturligvis mere tilbøjelige til at koble make-up sammen med det at være smuk.

Dermed ikke sagt, at dette er dårligt. Det kan være rigtig sundt at lære børn, især piger, et naturligt forhold til make-up, hvilket blandt andet kan gøres gennem leg. Mange steder kan man for eksempel, købe små sminkeborde. Se mere om denne type borde på denne side.

Pas alligevel på med at overdynge små piger med for meget make-up. En enkelt læbestift kan ofte være mere end nok til mange timers leg som både prinsesse og forretningskvinde.

Sund livsstil

Vigtigst af alt er det dog, at børn lærer, at det at være smuk hænger sammen med at leve sundt. Også i dette aspekt af skønhed skeler børn ofte til deres forældre. Lever forældrene et sundt og aktivt liv, er børnene langt mere tilbøjelige til at gøre det samme.

Hvad angår fysisk sundhed, at kosten ofte langt det vigtigste for børn. De skal nok få rørt sig, men hvis det, der bliver fyldt på, ikke slår til, går der ikke lang tid før de hænger med hovedet.

Sørg i stedet for, at de får en fyldig og næringsrig kost. Især i vintermånederne er det dog ikke sikkert, at det er nok. I så tilfælde kan kosten med fordel suppleres med vitaminpiller eller andre kosttilskud. På den måde kan barnets forgabelse i det at være smuk vendes til en god og livslang vane.

For børn, såvel som voksne, er den mentale sundhed dog mindst lige så vigtig. Hvis et barn er opsat på at blive tynd eller smuk, er det ofte tegn på en bagvedliggende usikkerhed. En frygt for ikke at være god nok, der, modsat hvad mange tror, indtræffer lang tid før teenageårene.

Når det går for langt

Nøgleordene i alle disse scenarier er: ”Alt med måde”. Hvis børn ikke lærer dette med henhold til make-up, ender de som usikre sminkedukker, bange for at vise deres ansigt i frygt for fordømmelse.

Det går ligeledes galt, hvis det ikke indprentes i børn, at det at spise noget er en central del af en sund og smuk livsstil. Det er en forælders værste mareridt at se sit barn få en spiseforstyrrelse.

Med ganske få forholdsregler kan sådanne scenarier imidlertid helt undgås, og man ender op med smukke, sunde børn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *