Spar penge

m13

Det er altid rart at spare penge. Der er meget man selv kan gøre i sit hjem, for at lette økonomien i dagligdagen. Udover at spare penge, så er det også sparer man også på klimakontoen.
Der kan være mange penge at spare, ved at udskifte ting i hjemmet, til mere energivenlige varianter. Der er dog ingen fidus i at udskifte ting, så længe de stadig virker. I hvert fald ikke hvis man tænker i klima og besparelser. Brug dem i stedet op først, og udskift til de energibesparende løsninger, når du alligevel står, og skal købe nyt.

Udskift de hårde hvidevarer

Når vaskemaskinen pludseligt står af, og ikke længere virker, så er det tid til at finde sig en ny. Hvis man gerne vil spare penge, så kan man nemt få en brugt vaskemaskine gratis, da mange forærer deres gamle fungerende væk, når de køber nye. Men hvis man ønsker sig en maskine, som har et godt energimærke, og som dermed er vand- og strømbesparende, så må man købe en ny maskine.

køleskab

Det samme gør sig gældende med køleskabe og andre hårde hvidevarer.
Husk også fortsat at tænke smart, når du bruger de hårde hvidevarer. Udnyt den eftervarme som ovnen giver, og fyld gerne ovnen op, når den alligevel er tændt.
Fyld altid vaskemaskinen og opvaskemaskinen op inden de sættes i gang.

Vælg gode sparepærer

Hvis man ikke allerede har udskiftet til sparepærer, så gør det, når dem du har alligevel skal skiftes ud.
Vi kender alle til de første udgaver af sparepærer, som gav dårlig belysning, og var længe om at komme i gang. For eksempel så kunne man jo nå at gøre sig færdig med sit toiletbesøg, for pæren kunne lyse badeværelset op. Men de nye varianter er gode og hurtige til at give lys.
Pærernes holdbarhed er lang, og de bruger minimale mængder af strøm, så lad dig ikke skræmme af indkøbsprisen, som ved første øjekast kan synes noget høj.

Brug det halve

Et andet godt tip til at spare penge, er at bruge det halve. Det gælder mange steder i hjemmet. Brug for eksempel den halve mængde vaskepulver ved hver vask. Tøjet skal nok blive lige så rent som det plejer at blive. Det samme kan man gøre med shampoo og balsam. Håret skal nok blive rent alligevel.
Når man gør rent, kan man også nøjes med den halve mængde rengøringsmiddel i spanden med vand.
Ved at halvere hvor man kan, rækker alle flasker, bøtter og så videre dobbelt så langt, og man sparer dermed også på nyindkøb.
Man kan også køre den længere ud, ved at forbruge det halve af, hvad man plejer, hvis man vel at mærke kan. Så kan man i stedet spare de ekstra penge op til senere brug.

rengøringsmiddel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *