Her er de bedste måder at lære dig selv at kende

m13

For at kunne opnå indre harmoni og fred, så er det en klar forudsætning at du kender dig selv rigtig godt. For at kunne opdage din sande essens, så er det derfor vigtigt at du får defineret hvad det er, der gør dig tildet unikke væsen som du er. Der findes i denne forbindelse en række ting, som du bør gøre for at få en dyb forståelse af din identitets kerne. 

Selvopdagelse og velvære

Vær ærlig

Første skridt på vejen imod selverkendelse er først og fremmest personlig ærlighed. At være ærlig betyder kort sagt, at du på godt og ondt formår at identificere de forskellige aspekter af din personlighed. Dette betyder ikke blot, at du er 42 år og bor i Roskilde. Der er snarere tale om et ærligt kig på dine styrker og svagheder. En god måde at få hjælp til at tackle disse eksistentielle spørgsmål er at begynde at gå til terapi. En psykoterapeut roskilde vil på mange måder være et uvurderligt redskab til at komme til bunds i din personligheds snørklede afkroge, så du kan få defineret hvad der f.eks. gør dig glad og ikke mindst hvad der stresser dig. Find en psykoterapeut i Roskilde, hvis du vil have hjælp.

Stil dig selv nogle vigtige spørgsmål

Når du først har fået identificeret, hvad der stresser eller gør dig glad, så vil denne nyerhvervede viden nu kunne anvendes til at planlægge produktive målsætninger. En aktivitet der passer til dit sande jeg vil nemlig gøre dig til et langt mere afslappet og gladere menneske. For at kunne identificere disse aktiviteter, så bør du nu stille dig selv de følgende spørgsmål, inden du opsøger en psykoterapeut i Roskilde.

 

  • Hvad holder du egentlig af at lave?
  • Har du nogle drømme, og hvad er de?
  • Hvad vil du gerne huskes for?
  • Hvad er dine største kritikpunkter?
  • Hvilke fejl har du begået, som du virkelig fortryder?
  • Hvordan vil du gerne opfattes af andre, og hvordan tror du de rent faktisk opfatter dig?
  • Har du et forbillede?

balance

Lyt til din stemmen i dit hoved

I al hverdagens larm og ballade kan det ofte være vanskeligt at høre ens indre stemme. Dette er uden tvivl en skam, idet denne stemme faktisk udtrykker dit indre følelsesliv såvel som dine værdier og meninger. Brug derfor noget energi på virkelig at lytte efter, når din indre stemme taler til dig. En god øvelse vil være at stille dig foran et spejl, og hernæst begynde at beskrive dig – enten højlydt eller i hovedet. Ved at gøre dette kan du nu nemmere pejle dig selv ind på hvad dine beskrivelser egentlig går ud på. Er der tale om negative beskrivelser, eller er der i stedet tale om overfladiske betragtninger vedrørende dit udseende. Med andre ord; beskriver du dine succeshistorier eller manglen på samme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *