Sådan får du mere velvære i 2020

m13

Bruger du for lang tid på arbejde, og føler du at du aldrig har noget fritid? Det kan være at 2020 er året, hvor du stresser lidt ned, og begynder at bruge din tid på det, som virkelig betyder noget for dig. Det kan være du gerne vil bruge mere tid på din familie? Eller måske du gerne vil bruge mere tid på dig selv? Måske skal du begynde på en ny hobby? Der er mange ting, som du kan gøre for at få mere velvære ind i hverdagen. Et godt sted at starte, er dit arbejde. Hvis du arbejder for meget, er det svært at få tid til at slappe af og arbejde med sig selv.

Tag en pause fra hverdagens stress

Hvis arbejdet optager al din tid, kan det være en god idé at spørge din chef, om du må gå ned i timer. Selvfølgelig betyder det, at du ikke får ligeså mange penge udbetalt om måneden. Det kan betyde, at du skal bruge mindre penge på tøj og restaurantbesøg. Dog kan det virkelig betale sig at gå ned i timer, hvis du føler dig stresset eller tidspresset. For en længerevarende følelse af stress, kan nemlig føre til, at du går psykisk ned. Derfor er det bedst at sætte en stopper for følelsen af stress, inden den tager overhånd. Din familie vil sikkert også være glad for at tilbringe mere tid med dig. Hvis du arbejder nonstop, risikerer du at gå glip af vigtige milepæle i dine børns liv. Det ville være sørgeligt at kigge tilbage på sit liv, når du bliver gammel, og fortryde at du ikke brugte mere tid sammen med familien. For i sidste ende, er familien langt vigtigere end penge.

stress

Tag miljørigtige valg

En måde, hvor du kan få mere velvære, er at tage miljørigtige valg i hverdagen. For hvis du tager miljørigtige valg, bliver din samvittighed ren, og du vil få det bedre med dig selv. Når du shopper eller køber dagligvare, har du muligheden for at tage mange miljørigtige valg. Når det gælder tøjshopping, er det vigtigt, at du køber tøj af høj kvalitet. På den måde kan tøjet nemlig holde i længere tid, og så sparer du miljøet for mange ressourcer. Meget billigt tøj går i stykker efter et par vaske, og dette er meget uholdbart, hvis vi skal gøre en forskel på klimafronten. Billigt tøj er dertil ofte produceret under kummerlige forhold. Hvis du vil tage moralske, klimavenlige valg, kan det være en god idé at researche om den tøjvirksomhed, som du ønsker at købe fra. Undersøg kvaliteten af tøjet, og find ud af hvilket land det er produceret i. Dog kan prisen ofte afsløre, om tøjet er produceret på en ordentlig måde, eller ikke. Hvis du gerne vil have økonomisk, miljøvenligt tøj, bør du kigge i genbrugsbutikker. Her har de et stort udvalg, og du kan endda være heldig at finde nogle dyre mærker. Det smarte ved genbrugsbutikker er, at du støtter et godt formål. Så kan du få nyt tøj med god samvittighed.

Prøv en ny hobby

Det kan være at 2020 er året hvor du prøver en ny hobby. Når du bruger tid med dig selv, får du muligheden for at slappe af og være dit autentiske selv. Derfor er det sundt at bruge tid på sig selv. Du kunne eksempelvis prøve at lære at spille på et nyt instrument? Det kan betale sig at købe lektioner hos en musiklærer, hvis man vil lære at spille på et instrument. Så bliver læringsprocessen lidt nemmere. Det kan også være at du skal begynde at gå mere op i indretningen? Du kunne eventuelt læse bøger om indretning, så du kan få inspiration til dit eget hjem. Et god sted at starte, hvis du vil spice din indretning op, er at købe et plankebord. På Plankebord.dk finder du et stort udvalg af moderigtige borde, som kan give dit hjem en nordisk stil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *