Træning er kilden til øget sundhed, velvære og livskvalitet. Træning kan dog også være hårdt og noget man hurtigt vælger at skippe, hvis man har en undskyldning for det. Det gælder derfor om at gøre træning til en del af din hverdag. Noget du skal til på bestemte tidspunkter og uanset omstændighederne. Det handler om at prioritere træningen i hverdagen, at finde den sportsgren der passer bedst til dig og finde andre incitamenter der kan motivere og vedligeholde træningen. Læs meget mere om dette nedenfor.
Prioriter træningen i hverdagen
For at få inkorporeret træningen i hverdagen skal den prioriteres. De færreste får trænet på lang sigt, hvis man ikke strukturere og planlægger. Det er nødvendigt at tilrettelægge din tid, ligesom du gør med så meget andet. Du ved fx hvornår du skal på arbejde, hvornår du skal spise, sove m.m. Man kan gøre det samme med træningen. Bestem dig fx for 3 dage og 3 bestemte tidspunkter, hvor du skal ud og træne. Sæt tiden af og bestem dig for at du ikke skal noget andet på dette tidspunkt. Vær samtidig konsekvent og byt ikke om på dage og tidspunkter med mindre at der opstår noget vigtigt og uventet. På denne måde bliver træningen hurtigt en helt naturlig del af din hverdag. Du kan ligeledes sætte tid af til at finde information om din træningsform, fx løbefif, yogatips klik her, svømmeteknik eller noget helt andet.
Træningen kan også prioriteres i hverdagen i din økonomi. Bestem dig fx for at du skal sætte en vis beløb af til fitness. Det kan også være til det rette udstyr. Fx løbesko, svømmebriller, yogatights, cykelshorts eller lignende.
Find den sportsgren der passer dig bedst
For at få succes med at prioritere træningen i hverdagen skal man dyrke en sportsgren der passer til en. Det er meget forskelligt hvad man er til. Nogle kan lide at løbe, mens andre hader det. Nogle kan lide at træne alene, mens andre foretrækker holdsport. Det er vigtigt at du er motiveret for at være vedholdende. Foruden det faktum at det skal være sjovt, skal sportsgrenen også tage hensyn til dine eventuelle begrænsninger. Det kan fx være at du har et dårligt knæ og dermed ikke må løbe. Så kan det være at du i stedet kan cykle eller svømme. Du vil ligeledes kunne drage fordel af at dyrke forskellige former for træning, for at styrke forskellige muskelgrupper. Man kan for eksempel kombinere konditionstræning med styrketræning. Dog skal træningen igen passe til dig, herunder også din livsførelse. Hvis den skal prioriteres, skal der ikke for meget på. Man skal have tiden til det og være realistisk med tiden, for at blive vedholdende på sigt. Hvis tiden er knap, er det bedre at få løbet en tur et par gange om ugen, end slet ikke at få gjort noget. Men er der mere tid, kan du med fordel bygge mere på.
Træn alene eller sammen med andre
Hvis du motiveres af at træne sammen med andre, skal du prioritere dette. Find en træningsmakker der kan lide den samme form for træning som dig selv. Hvis du ikke har nogen i din omgangskreds du kan træne med, kan du med fordel søge efter en online.
Det kan også være at du træner bedst alene, så er det naturligvis det du skal gøre. Det giver en god fleksibilitet, fordi du herved ikke er afhængig af andre, men selv kan styre din tid. I bund og grund handler det om at gøre det der motiverer mest, men intet er så fast at det ikke kan laves om eller kombineres. Det er blot vigtigt at træningen bliver indbygget i hverdagen, så det bliver en del af den.