Polen kan meget mere end du tror

m13

Efter en tiltrængt ferie, er jeg endnu engang vendt hjem med ny energi. Det har været dejligt at koble af nogle dage, på trods af at jeg elsker mit arbejde. Husker du at gøre det samme?

I lørdags tog jeg en tur til Gdansk, Polen på en 3-dages ren afslapningstur. Den stod på massage, wellness og masser af god mad. Først og fremmest – Polen tænker du sikkert? Gdansk er en superskøn og undervurderet by. Jeg har sjældent besøgt en storby mere ren end Gdansk er det. Vejene, fortove, gågader, shoppingscentre og hoteller – her var intet at sætte en finger på det.

Personligt havde jeg aldrig været i Polen før, og havde da med den baggrund også en smule bekymring omkring min destination. Dog var jeg flere gange i forbindelse med mit arbejde blevet anbefalet, at jeg skulle prøve at opleve byen og hvad den reelt havde at byde på. Det gjorde jeg så, og jeg kan kun sende de varmeste anbefalinger videre.

Selvom det ikke er sommer og sol, så er det altså kvalitet til en lav pris. Et 4-stjernet hotel i Gdansk Polen, er ligeså lækkert som et 4-stjernet hotel er det i London eksempelvis. Ligeledes laver de den samme gode kop Costa Kaffe for blot 8 danske kroner, mens du i London snildt kan betale op til 4-5 gange så meget. Det er ikke unaturligt i hvert fald, hvilket gør at du føler at du får rigtig meget værdi for pengene, når du kommer fra Skandinavien. Og dette skal på ingen måde lyde arrogant, eller noget – blot at forholdene ganske enkelt er anderledes Polen, eftersom en polsk ansat ikke får ligeså meget i løn som en dansk ansat eksempelvis.

Dog er det et land i udvikling, og ikke mindst en økonomi i udvikling. Senest er der faktisk meldt ud at de mangler arbejdskraft, helt specifikt håndværkere til at komme retur fra eksempelvis Danmark og Tyskland, for at arbejde i deres eget land, med bedre vilkår og løn end hvad de før har kunnet tilbyde.

Dette er naturligvis super godt, eftersom vi alle har en interesse i et rigere EU.

For at sætte det hele lidt i perspektiv, har det været dejligt at tage 3 dage for mig selv og  mine iværksættertanker væk fra et kontorfællesskab i Kolding, Syddanmark for at blive inspireret af en anden kultur, og ikke mindst afstresset sådan jeg igen er klar til at komme hjem og gøre det jeg er bedst til – nemlig arbejde.

Jeg tror personligt, det er sundt at tage sine pauser, for at sikre en konstant effektivitet i sin forretning. Det er svært at køre på sit absolutte maksimum hele tiden, hvis ikke fysisk umuligt – netop derfor er det vigtigt med inspiration fra andre mennesker, og ikke mindst andre virksomheder for at holde sig topmotiveret. Dette lærte jeg engang på et fantastisk foredrag med Torben Wiese, som netop understreger vigtigheden af kunne bryde vaner i sin hverdag.

Tak fordi du læste med.

God arbejdslyst. Husk at passe på dig selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *