Disse danske musikfestivaler bør du besøge

m13

Når sommeren er over os, er det samtidig den tid på året, hvor diverse musikfestivaler starter. Det varme klima er bare én af mange ingredienser, der gør festivaler til en helt speciel oplevelse. Derudover er der naturligvis musikken, der selvsagt spiller en afgørende rolle, og så selvfølgelig det fantastiske sammenhold og venskab man kan dyrke til et sådan arrangement.

 

Danmark er garant for en hel række forskellige festivaler, der appellerer til lidt af hvert, så læs med her, og få vores bud på, hvilket festivaler der måske kunne være interessante for os.

Roskilde Festival

Det kan selvfølgelig ikke komme bare på nogen, at den største og mest kendte af alle de danske festivaler ville blive nævnt her. Roskilde Festival er Nordeuropas allerstørste festival, og de ca. 130.000 besøgende der kommer hvert år, gør festivalen til landets fjerde største ”by”.

 

Festivalen har fundet sted siden 1971, og er altid garant for et kæmpe musikprogram, der indeholder både nogle af de helt store navne, samt mere ukendte aktører fra rundt omkring i verden, og danske bands og musikere, der endnu ikke har opnået et bredt publikum.

 

Roskilde Festival giver en helt speciel stemning, og det mærker man hurtigt hvis han befinder sig på pladsen. Der bliver drukket mange øl, hørt meget musik og der er mennesker overalt.

Smukfest

Hvor du bliver nødt til at gå lidt på kompromis med hygiejnen når du besøger Roskilde, er Smukfest derimod kendt som det renere og flottere alternativ. Festivalen afholdes tidligt i August nær Skanderborg, hvilket har været tilfældet siden 1980.

musik

Smukfest benytter sig i højere grad end Roskilde af de mange, store danske artister der er, men tiltrækker også udenlandske navne. Med festivalen er du garanteret en række festdage i det grønne med masser af øl, god musik og godt selskab.

Distortion

Distortion er en gadefest der foregår i København gader som oftest tidligt i juni. På få dage bliver forskellige områder i København omdannet til en festplads, hvor horder af primært unge mennesker mødes og fester.

festival

 

Musikken er generelt orienteret mod det elektroniske, og skal nok skabe fest i gaden. Distortion har eksisteret siden 1998, og har været støt voksende siden, således at der i dag er ca. 40.000 besøgende hver dag, når festivalen finder sted.

 

Foruden disse tre bud på festivaler du bør opleve før eller siden, findes der også en lang række andre musikfestivaler rundt omkring i det danske land, der kan være værd at undersøge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *