Guide til forskellige former for prævention

m13

Der er mange ting, der er gode ved sex. Når man har sex, så udløser man endorfiner til hjernen, som er med til at gøre en glad. Sex kan også hjælpe mod stress, smerter og kedsomhed (ha ha). Men når man har sex, så er det også vigtigt, at man gør det på den rigtige måde. Det betyder, at man skal huske at beskytte sig, så man ikke pludselig står med en kønssygdom eller en graviditet. Bliv klogere på prævention i denne guide!

Kondomer: den klassiske og smarte

Det er klart, at kondomet er en klassiker af en grund. Det er nemlig den form for præventionsmiddel, der er bedst. Man må have sex med alle dem, man har lyst til, men det er vigtigt, at man husker at bruge kondom, når man er sammen med en ny. Du kan aldrig vide, hvor personen har været henne før dig, og det nytter ikke noget, at vedkommende fortæller, at der ikke er noget at bekymre sig om. Derudover hjælper kondomer naturligvis mod, at man bliver gravid, hvis man ikke er på andre former for prævention. Kig på det sjove udvalg af kondomer på Kondomland.dk for at samle et lille lager, så du er klar til action!

P-piller: hormoner og kæresteprævention

Hvis du har været sammen med din kæreste i noget, så kan det godt være, at I ender med at blive trætte af at bruge kondom, hver gang I har sex. Det er faktisk også noget, der kan blive ganske dyrt i længden. Derfor er der mange, der vælger at skifte til p-pillen. Her tager man en lille pille hver dag, og så er man godt beskyttet mod at blive gravid. Det er vigtigt, at man sørger for at tage pillen nogenlunde samme tidspunkt hver dag. Ulempen ved p-pillen er, at man får en masse hormoner i kroppen. 

mand, kvinde, kysser, sex

En spiral: ubehageligt, men smart

Der er også mange, der er fan af spiralen. Det er naturligvis heller ikke noget, der beskytter mod kønssygdomme, og derfor er det også noget, du skal bruge sammen med din kæreste, hvis I begge er sikre på, at I ikke har sygdomme. Der er nogle, der synes, at det gør ondt at få sat en spiral op. Den skal nemlig op at sidde på livmoderhalsen, og selve indsættelsen kan være smertefuldt og grænseoverskridende for nogen. Men når den først er i, så kan det være rigtig smart. Her udskilles der også udelukkende hormoner lokalt, så det er det sundere alternativ til p-piller.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *