Gå professionelt til din sport og se tydelige resultater!

m13

Hvis du går med en drøm om at realisere dit talent indenfor en sportsgren som f.eks. marathon, cykelløb eller lignende sportsgrene, så kan vejen synes uendelig lang. Selvom man er ude i den friske luft i mange timer om ugen, så kan det mange gange føles som om, at træningen ikke rigtig bringer tydelige resultater med sig. Her handler det i høj grad om at se på den forberedelse, man har op til træningen og ikke mindst de fodfejl, man måske laver under træningen. Rigtig mange mener bare, at den rette vej til gode resultater er gennem mere træning, men i virkeligheden kan en optimering af træningen være en bedre vej at tage.

Spis rigtigt op til – og under – træningen

Mange seriøse sportsudøvere er udmærket godt klar over, at det rette indtag af kulhydrater, proteiner og næringsstoffer er meget vigtigt for at kunne præstere optimalt. Dette betyder dog ikke, at alle, der går op i deres sport, også følger de givne vejledninger, hvorfor man mange gange kan optimere træningen ved at gå minutiøst og professionelt til madvanerne. Det kræver ikke, at man stripper alle livets små glæder fra, men det kan kræve et lidt større planlægningsarbejde, som man skal være villig til at lægge for dagen. Det drejer sig f.eks. om at spise de rette ting til de rette tider, og her kan mange mindre måltider i løbet af dagen være en god hjælp. Herudover begår mange en fodfejl, når det kommer til energiindtaget under træning. Når man presser kroppen maksimalt, så er man nødt til at servicere den bedst muligt med f.eks. energi fra produktserier som 32Gi, mens man er afsted. Dermed får kroppen tilført dyrebare ressourcer, der kan være med til at give synlige resultater fra dag 1!

Et par kilo for meget kan gøre en stor forskel!

Det kan lyde meget groft at fremhæve vægten i forbindelse med professionel træning, men faktum er bare, at man klarer sig bedre i løbeskoene og på cyklen, hvis man har lidt mindre at bære rundt på. Langt de fleste motionister behøver generelt ikke en BMI beregner for at se, at de er helt normalvægtige, men omvendt kan et par kilo for meget holde én fra de helt optimale forudsætninger, som tydelige resultater kræver. Dermed bestemt ikke sagt, at man skal være sygeligt opmærksom på sin vægt, der naturligvis stadig skal holdes indenfor normalområdet – kroppen kan jo heller ikke præstere, når der ikke er nogle depoter at tage fra.

Få råd og vejledning fra andre professionelle

Det er aldrig en skam at søge hjælp, og dette gælder naturligvis også, hvis man har et ønske om at blive god til en sport, man har kær. En professionel tilgang til træning og kost kan være svær at finde inspiration til på nettet alene, og her kan det være en fordel at tage kontakt til andre ligesindede indenfor løb, cykling, eller hvad der ellers måtte have din store interesse. Kontakten kan være grænseoverskridende at tage, men omvendt er ingen kommet nogle steder her i livet uden at tage en chance af og til. Erfaringsmæssigt er andre mere end villige til at komme med gode råd indenfor alt, der kan optimere ens træning, og det kan være lige nøjagtig det tiltag, der får taget din træning til helt nye højder. Professionalitet skal tillæres, og her kan andres erfaringer og gode råd have afgørende betydning!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *