Gå i haven

m13

Havearbejde er godt for humøret. Det er videnskabeligt bevist. Der er simpelthen nogle ting i jord, som gør dig gladere. Det er også godt at få noget frisk luft og lidt sol. Du kan også få noget glæde ud af at kigge på din have, efter du har gjort den rigtig smuk.

Der er mange gode grunde til at lave havearbejde, så det er bare om at komme i gang. Overvej, hvad du vil have lavet i haven, og gå i gang et sted. Det kan være, du har mange planer. Så starter du bare et sted. Eller måske vil du bare lige have ordnet det ene bed, der er groet lidt for meget til med ukrudt.

Få smukke bede

Er en af dine planer at få smukke bede, så er der mange muligheder. Et bed kan se ud på uendeligt mange måder. Det kan være firkantet eller rundt. Det kan være i jordhøjde eller hævet. Det kan indeholde alle slags blomster.

Vil du have bede, så overvej først, hvordan de skal se ud. Har du bede i forvejen, der bare skal se bedre ud, så gå i gang med at fjerne ukrudt. Vil du have udskiftet alle planterne i dit bed, kan du bare fjerne alt. Du kan eventuelt også give bedet et friskt lag jord. Så er det klar til, at du planter alt det, du gerne vil kigge på i dit bed.

Brug bunddække

Hvis du ikke gider luge ukrudt hver dag, eller du har en stor have, så du ikke kan følge med, så er bunddække løsningen. Når du har bar jord, så kommer der ukrudt. Hvis du dækker jorden til med planter, der dækker godt, så kan ukrudtet ikke få lys til at vokse op. Derfor skal du tænke på bunddække i dine bede.

Bunddække er ikke bare bunddække. Der findes mange forskellige slags bunddækkende planter. Vil du have hjælp til at finde ud af, hvad du skal vælge, kan du se her. Der er en række faktorer, der spiller ind på, hvilket bunddække der er det bedste. Og så er der selvfølgelig smag og behag. Du skal jo ikke vælge en bunddække, du ikke kan lide. Så vil du ikke nyde at kigge på din have.

Beskær træer og buske

En anden ting, du kan tænke på at ordne i haven, er at beskære dine træer og buske. Det er en ting, man godt kan glemme. Men det er rigtig godt at få gjort. Når du beskærer dine træer og buske, giver du dem bedre forhold, og så giver de dig flere frugter eller blomster. De kan også blive kønnere at se på, når de lige får en beskæring.

Se på, hvilke træer og buske du har i haven. Lav en liste, hvis du har mange. Så kan du undersøge, hvornår de har brug for at blive beskåret. Du kan også notere dig hvor meget og hvordan. Så har du en beskæringsplan for din have, som du nemt kan følge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *