Fra social angst til social styrke

m13

Omkring hver femte dansker rammes af en eller anden form for angst. Angst er meget overordnet, hvor social angst eller socialfobi er en af de typer, der opleves utroligt hyppigt blandt danskerne. Det kan synes svært at komme af med, hvis først man er blevet ramt af sygdommen. Men der er faktisk flere muligheder for de personer, der oplever en svær hverdag med denne frygtelige sygdom.

Symptomer ved social angst

Symptomerne ved social angst findes i, at man føler sig meget ubekvem, når man først og fremmest introduceres til andre mennesker. Eller du oplever angst, når du blot er i selskab med andre mennesker. Dette kan medføre fysiske lidelser, såsom at man begynder at svede ekstraordinært, oplever vejrtrækningsproblemer, eller begynder at ryste og bliver svimmel. Listen af de fysiske lidelser, der kan forekomme ved social angst, er desværre lang. Derfor søger individet væk fra situationer, hvor oplevelser som disse skulle komme. Dette vil defineres som social angst eller social fobi. Dette kan i mange tilfælde også føre til en decideret depression, hvorfor det åbenlyst er en meget alvorlig lidelse.

Hvilke konsekvenser ligger der?

Konsekvenserne vil derfor i første omgang være, at du mister kontakten med en række betydningsfulde mennesker i dit liv. Derfra kan det føre til, at du mister lysten til at arbejde, studere, eller generelt faste rutiner i dit liv. Netop dette kan blive fatalt. For hvordan skal man først og fremmest komme sig over sygdommen og derfra finde et nyt job?

Få den rigtige hjælp

Hvis du døjer med ovenstående symptomer i sociale situationer, findes der heldigvis flere medicinske midler, der kan hjælpe dig i kampen mod social angst. Cannabis olie er ifølge flere studier og forskninger en signifikant hjælp. For mange mennesker har det nemlig vist sig at give lykken og dermed modet tilbage i hverdagen. Ligeledes har det lindret de fysiske smerter ved social angst. Du skal dog være opmærksom på at få fat i de produkter med højt indhold af cannabidiol og ikke tetrahydrocannabinol, som aktiverer euforien ved cannabis. Cannabidiol i olie eller anden form er lovligt at købe, hvilket tetrahydrocannabinol ikke er.

Hvordan du kommer videre

Når dine psykiske og fysiske smerter er lindret, er det måske på tide at vende tilbage til dine normer i hverdagen. Det kan være, at sygdomsforløbet har ført til ledighed. Her er der dog gode muligheder for hjælp, som du måske ikke tidligere var klar over. Hvis du bliver tilknyttet et jobcenter, kan du nemlig få stillet en mentor til rådighed. En mentor hjælper dig i job- og/eller uddannelsessøgningen. Det virker formentlig svært at komme i gang med dette efter et hårdt forløb uden socialt samvær, men du vil med en mentor få hjælp i dit tempo. Du har ovenikøbet i de fleste tilfælde ret til at få betalt en mentor af dit jobcenter. Mentoren vil bygge et netværk op for dig, som kan gavne dig. Derudover vil mentoren hjælpe med at fastholde dit arbejde og sørge for at holde din positivitet oppe, således at du kan få glæden tilbage. Det kan være en fantastisk idé for tidligere sygdomsramte at få hjælp af en mentor, som kan klare mange af de ting, der måtte synes uoverskuelige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *