Find rundt i lånejunglen

m13

Hvis du er en af de mange, der har svært ved at få økonomien til at løbe rundt, er du ikke alene. Især rigtig mange unge studerende har svært ved at få enderne til at mødes økonomisk. Der er ofte rift om studiejobs i de større byer, og SU’en har nu engang den størrelse, den har. Derfor er der ofte dårligt plads til at bygge den helt store opsparing op for de studerende. Det betyder, at hvis man pludselig rammer hovedkulds ind i en stor, uventet udgift, så står man med håret i postkassen. Hvor skal man skaffe en større sum penge henne på nul komma fem? Skal man sælge sine resterende møbler? Så mangler man jo pludselig bare penge til at købe nye møbler for… Skal man så spørge sine forældre om hjælp? Det er ikke en mulighed, mange unge kan se det sjove i. Det er for så vidt heller ikke en mulighed, der overhovedet er tilgængelig for alle studerende. Skal man så bare undvære den vaskemaskine, rodbehandling eller den flytning, der er brug for at blive taget hånd om lige nu? Nej, det går jo heller ikke. Derfor bliver mange simpelthen bare nødt til at finde pengene andre steder – og det er her, at muligheden for lån kommer ind i billedet.

Banklån og realkredit

Ved det ovennævnte eksempel giver det ikke så meget mening at kontakte banken for at få et lån. Banklån egner sig bedst til større investeringer som et hus, en ny bil, en renovering af huset eller noget lignende. Ligeledes er et lån hos et realkreditinstitut noget, man bør overveje, hvis man står over for en hushandel. Hvis man alligevel tænker, at det er den vej, man vil gå, er der dog også nogle positive aspekter ved at vælge en af de lånetyper. Ved banklån kan man ofte forhandle sig til en særligt god rente og nogle særligt fordelagtige krav i forhold til tilbagebetaling. Her kan man let gå ned og snakke med sin bankrådgiver og finde ud af, hvad der passer bedst til ens situation. Det er sværere at gøre ved andre former for lån.

Hurtige, mindre lån

Hvis man synes, at det med at tage et lån i banken eller ved et realkreditinstitut er for voldsomt og besværligt, så er der også andre muligheder. Der findes rigtigt mange forskellige former for mindre lån, men de to mest benyttede lige nu er kviklån og sms lån. Kviklån kan man ofte finde på nettet. Her kan man let finde meget udførlige oversigter over, hvilke krav og forpligtelser hver af de forskellige lånudbydere kræver for at man kan optage et lån hos dem. Ofte kan man gøre sig klog på, hvilket lån er det rigtige til ens situation på en weekend. Ligeledes findes der oversigter over sms lån, der følger nogenlunde de samme principper som andre kviklån. Når man så har bestemt sig for et lån, kan man søge om låne, blive godkendt og få pengene sat ind på kontoen med det samme. Så er problemet løst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *