Escape Room – den perfekte aktivitet til at styrke sammenholdet på arbejdet

m13

Hvis du hører til en af de mennesker, der endnu ikke kender til de såkaldte Escape Rooms, så fungerer de i al sin enkelthed således. Et Escape Room er et fysisk rum, og er et led i en spil, hvor deltagerne (i bedste Sherlock Holmes stil)skal tage deres indre detektiv i brug, og løse en række gåder og følge diverse spor for at opklare et fastlagt mysterium. Målet med dette er så at slippe ud af rummet, når man har løst gåden. Af denne grund kaldes disse spil også for Mystery Rooms, og er de seneste år gået hen og blevet rigtigt populære verden over. Mystery Room spil er først og fremmest baseret på en kollektiv indsats, hvor deltagerne arbejder sammen for til sidst at slippe ud af rummet; og det er netop af denne grund, at Escape Room spil overraskende nok er ekstremt velegnet til at team builde blandt en virksomheds ansatte.

Arbejde og fritid

Team building med Mystery Room spil

Et vel tilrettelagt Escape Game eller Mystery Game er en rigtig sjov aktivitet man som kolleger kan opleve sammen, og kan faktisk være med til at styrke sammenholdet på kontoret. Dette skyldes jo netop, at man under spillet er tvunget til at arbejde sammen for at løse mysteriet – og slippe ud af rummet. Og det er netop på dette punkt, at Escape Game adskiller sig fra de sædvanlige team building teknikker, der oftest ikke har så direkte målelig en effekt. Desuden er det ikke tilladt at medbringe sin mobil i et Escape Game, så opstår der nu langt større mulighed for rent faktisk at tale sammen for at løse et bestemt problem. På denne måde vil man helt automatisk lære de andres styrker og svagheder at kende, og ikke mindst ens egne. Det gode ved Escape Game spil er nemlig, at disse erfaringer uden problemer kan overføres til det daglige arbejde efter endt spil.

Spil og udvikling

Hvor lang tid varer et typisk Escape Game spil

Selvom de forskellige spil varierer i længde, så vil et typisk Escape Game spil vare omtrent en times tid. Spillene vil typisk være flot sammensat, således at du tager alle dine sanser og mentale kapaciteter i brug undervejs. I kan vælge imellem et bredt udvalg af spiltema, såsom f.eks. et spændende Sherlock Holmes mysterium eller den populære Da Vinci kode verden. Spillene centrerer om løsning af problemer samt holdarbejde, hvilket jo udgør en stor del af vores daglige arbejdsliv. Det er med andre ord en uvurderlig oplevelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *