Disse ting skal du være opmærksomme på når du rejser i Tyrkiet

m13

Tyrkiet er et populært sted for danskerne at rejse hen. Vejret er næsten altid dejligt, så man skal ikke være bange for ikke at få plejet den tvangstanke vi har om, at vi skal være dejlig brune. For det er der nemlig rig mulighed for at blive. Men Tyrkiet byder på mere end bare strand og sol. Tyrkiet er jo som bekendt både en del af Asien og Europa, og det kan man godt mærke og se når man kommer der ned. Den tyrkiske kultur er fantastisk, og man kan næsten ikke undgå at blive overvældet når man sætter sine ben i lufthavnen for første gang. Og man skal ikke være bange for, ikke at kunne komme til at se det hele. Der kører nemlig busser rundt i stort set hele landet, så hvis nu man har bestilt plads på et hotel, som ligger lidt langt fra det hele, så behøver man ikke at frygte noget. Busserne skal nok komme, og hvis man er i tvivl, kan man altid spørge i hotellets reception. De vil hellere end gerne hjælpe. Men der er da også nogle andre ting, man bør være opmærksomme på, når man rejser til Tyrkiet, og de kommer her.

Find den billigste rejse

Ferien til Tyrkiet starter det sekund du bestiller flybilletterne. Det er derfor vigtigt, at dette ikke er nogle som kommer til at føles virkelig træls for en resten af ferien. Man skal nemlig huske på, at jo færre penge man bruger på flybilletter, jo flere penge kan man bruge på alt muligt lækkert nede i selve Tyrkiet. Når man skal finde de billigste flyrejser til Tyrkiet, behøver man dog ikke at lede særlig længe. Der er heldigvis opfundet et system, som gør at man ikke behøver at kigge alle de forskellige flyselskabers rejsepris igennem. Der er nemlig lavet nogle hjemmesider, som kan finde billetterne for en. Du kan endda selv vælge om du vil have mellemlanding, eller om du helst vil være fri. Det koster dig selvfølgelig ikke en krone at skulle finde disse billetter. Det er blot en glimrende service.

Kald til bøn

Størstedelen af Tyrkiet er muslimer. I den muslimske religion skal man bede 5 gange dagligt, så hvis man en morgen tror at man kan sove længe på hotellet, så er det ikke altid lige sikkert man kan det. Der bliver nemlig kaldt til bøn via højtalerne i moskeerne, og det kan godt nogle gange være meget tidligt om morgenen. Men skal derfor ikke blive forskrækket eller bange eller irriteret over at blive vækket tidligt, hvis man havde tænkt sig at man skulle sove længe. Man skal blot enten nyde det smukke sprog, og glæde sig over at folk i Tyrkiet har en religion de virkelig kan udleve, eller man kan bare vende ryggen til og sove videre, før man begiver sig ned mod morgenbuffeten lidt senere. Specielt hvis man er forberedt på det, bør det ikke være noget der ødelægger ens ferie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *