Dette skal du kigge efter, når du vælger tørretumbler

m13

Der kan være mange gode grunde til at vælge at have en vaskemaskine og tørretumbler i hjemmet. Oftest giver det især mening, hvis man er mange i husstanden – eksempelvis i en børnefamilie – hvor der er meget tøj, der skal vaskes og tørres i løbet af en uge. en tørretumbler er praktisk, fordi den nemt og effektivt tørrer vasketøjet uafhængigt af vejret og uden, at du behøver at bruge plads til at have tørrestativer i hjemmet. Har du besluttet dig for at anskaffe dig en tørretumbler, er der en række ting, der er gode at kigge efter, når du træffer dit valg, så du får den bedste tørretumbler til netop dine behov.

Hvor stor kapacitet har du brug for?

Selvom det sandsynligvis oftest vil være i børnefamilier og andre hjem med mange boende, at det kommer på på tale at anskaffe sig en tørretumbler, kan det variere, hvor stor en kapacitet, man har brug for, tørretumbleren har. Der findes nemlig modeller med forskellig kapacitet – det vil sige med plads til forskellige mængder tøj. Kapaciteten opgøres typisk i i kg, men det drejer sig altså om, hvor meget tøj, tørretumbleren er i stand til at tørre af gangen. Bruger du kun tørretumbleren som alternativ til at lufttørre dit tøj eller er I ikke så mange i husstanden, kan det betale sig at købe en maskine med en lidt lavere kapacitet, da dette er mere økonomisk både ved køb og ved brug.

Den rette energiklasse

En anden faktor, du bør have med i dine overvejelser, når du vælger, hvilken tørretumbler, du skal investere i, er energiklassen. Energiklassen er en god idé at kigge på af flere årsager. Dels er det herved, at du kan sikre dig, at du træffer det valg, der i højest grad skåner miljøet, men der kan faktisk også være betydelige penge at spare, hvis du træffer det rigtige valg. Selvom en tørretumbler i energiklasse A ved køb typisk er dyrere end en tørretumbler med en energimærkning, der ligger længere nede på skalaen, er der penge at spare i det længere løb ved at vælge den miljøvenlige model. Denne model bruger mindre strøm, og du vil således kunne spare penge på elregningen ved at vælge en tørretumbler i denne energiklasse. Formentlig vil en tørretumbler holde en del år frem i tiden, og der er således over tid et ganske betydeligt beløb at spare – især hvis du bruger din maskine ofte.

Hvilket styresystem bør du gå efter?

Til sidst er det vigtigt at tage typen af styresystem med i dine overvejelser. Du kan vælge imellem tidsstyring og elektronisk styring. Mens det ved tidsstyring er dig selv, der afgør, hvor længe tørretumbleren skal køre, er det ved elektronisk styring tumbleren selv, der så at sige styrer, hvor længe tøjet har brug for at blive tørret. Ved elektronisk styring stopper tumbleren automatisk, når tøjet når den tørhedsgrad, du ønsker. Selvom tørretumbleren med tidsstyring typisk er billigst ved køb, er der energi at spare ved det elektroniske styresystem, da du herved undgår, at tumbleren er tændt unødigt længe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *