Derfor skal ferien gå til Italien

m13

Flere tusinde turister rejser sydpå til Italien hvert år. Det sydeuropæiske land er også blandt de mest populære destinationer, når det kommer til danskere og i denne artikel kan du læse om, hvorfor du bør overveje at følge i de mange andres fodspor.

Alle veje fører til Rom

Det siges at alle veje fører til Rom og der er også mange gode årsager til at planlægge en ferie til den italienske hovedstad. Rom byder på nogle af de mest enestående seværdigheder i Europa i form af fx Den spanske trappe, Peterskirken, Colosseum og Circus Maximus. Sidstnævnte er en gammel racerbane, der ligger tæt op ad Colosseum og racerbanen blev tidligere brugt til hestevæddeløb.
Generelt er der et hav af flotte seværdigheder, som du kan besøge over hele Italien. Du kan fx også tage turen nordpå til Milano og besøge katedralen Duomo de Milano, som er en gotisk katedral, der blev påbegyndt helt tilbage i 1386.

Fodbold i lange baner

Mange personer, som er vilde med spil på sport, vælger at tage til Italien. Med lidt fantasi kan man endda se at landet er formet som en fodboldstøvle og det er også fodbold, der tiltrækker mange turister til landet.
I Torino finder du Estadio Juventus, som danner rammer for klubben, der har vundet det italienske mesterskab i Serie A de seneste otte år i træk og har da også et odds på 2.40 i øjeblikket. Stadionet bliver også kaldt Allianz Stadium af sponsorårsager og du kan besøge det i forbindelse med en fodboldkamp eller stadion tour.
I Milano finder du de to andre succesrige fodboldklubbder F.C. Internazionale og A.C. Milan. Begge klubber spiller på Stadio San Siro, hvor der er plads til 80.000 tilskuere. Stadionet skal rives ned om fire år i 2023 og herefter vil et nyt moderne stadion blive bygget 100 meter fra det gamle. Hvis du er vild med fodboldhistorie er det altså nu, at du bør slå til for at nå at besøge det legendariske stadion inden det er for sent.

Smukke vingårde

Italien er også kendt for sine hyggelige vingårde og vinslotte. Der er mange der argumenterer for at italiensk vin er den bedste i hele verden og her peges der især på Barolo og Barbaresco, som kommer af nebbiolo druen.
Generelt kan du opleve vin af forskellige druer i landets 20 regioner, da der kan være enorm forskel på vin ikke blot i forskellige provinser, men i forskellige byer. Italiensk vin er både traditionel og dunkel på samme tid og på et besøg i Italien, bør du ikke snyde dig selv for et besøg på en idyllisk vinplantage.

Lækker pizza, pasta og gelato

Mens vinen sørger for noget godt til ganen kan du også forkæle dine smagsløg med den enestående italienske gastronomi i form af pizza, pasta og gelato is. Syd i Italien finder du måske verdens bedste pizza hos Sorbillo, hvor du kan forvente at stå i kø i lang tid for at komme ind og smage på den lækre Margharita pizza, men det er hele ventetiden værd. Ud over pizza er Italien også verdenskendt for sin udsøgte pasta i mange varianter samt sine bløde gelato is, som er dejligt forfriskende især når temperaturen når højt op i sommermånederne.
Så hvis du er vild med fodbold, mad, historie, kultur og/eller arkitektur er der masser af gode årsager til, at du bør planlægge en ferie til Italien i den nære fremtid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *