De mange fordele ved træning på løbebånd

m13

Der er en række fordele ved at træne på løbebånd fremfor at tage en løbetur i naturen. I bund og grund handler det om muligheder for at få trænet samt motivation for at opretholde løbegejsten. Når du træner på løbebånd, er der praktiske fordele der gør at man typisk får trænet mere og man kan bruge det både i hjemme og nede i træningscentret. Læs meget mere om dette nedenfor.

Kvinde

Alt det praktiske 

Når man løber på et løbebånd, løber man indendørs, hvilket betyder at du ikke bliver påvirket af vind og vejr på samme måde som når du løber udendørs. Mange mennesker er følsomme overfor enten varme eller kulde, eller måske endda begge dele. På et løbebånd skal du ikke bekymre dig om dette, men blot om at få løbet. Det praktiske element ligger også i, at du kan lave dine egne skræddersyede programmer hvor stigninger og tempo er en del af programmet. 

Få trænet mere

Når man træner på et løbebånd, får man typisk også trænet mere. Når man ikke længere skal tage forbehold for vejret, og den undskyldning for ikke at komme afsted elimineres, øges incitamentet for at få løbet. Ligeledes er det en motivationsfaktor i sig selv at have købt og betalt for løbebåndet. Med et løbebånd vil du bare få trænet mere, alt andet lige. 

Fitnesscenter

Træn hjemme eller i fitnesscentret 

Mange kan godt lide at gå i fitnesscentret og har det som en trænings-motivationsfaktor i sig selv at være tilmeldt. Andre oplever det som hårdt at komme afsted og får det ikke gjort. I dette tilfælde kan det være en idé at hjemmetræne. Man kan købe sit eget løbebånd og træne hjemmefra. Det forudsætter at man har plads til løbebåndet og i så fald kan man lave sit eget hjemme træningslokale. For at finde det bedst mulige løbebånd til dit formål kan du gå online og læse om bedst i test. Der afhænger også af hvor rutineret en løber du er og hvad dine målsætninger ligger op til. Pris og kvalitet hænger sammen, men der er ingen grund til at købe mere end der er behov for. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *