Gør hunden til en del af dine sommerplaner

m13

Forårets lockdown tid under virus-krisen har fået mange til at ændre sommerplaner. Nogle folk er blevet nødstedt til at aflyse udenlandsrejsen, og i stedet blive hjemme. Måske er du en af dem, som havde planer om at rejse et varmt sted hen, og du er derfor i tvivl om, hvad du nu skal gøre.

Se situationen som en ny mulighed for at udforske dele af Danmark, som du endnu ikke har stiftet bekendtskab med. Tag hunden med på din tur, og undgå at skulle sætte dyrevennen i kennel imens du er afsted. Det kan sagtens lade sig gøre at lave hundevenlige sommerplaner, som bliver et hit for alle.

To hunde en mand

Tag på tur i det fri

Når du ikke kan komme til udlandet, kan du vælge at tage på tur i det fri i Danmark. Danmark har mange naturskønne områder, som også er passende for hunde. Du kan vælge at tage på campingtur, enten på en campingplads eller ude i naturen. Nogle campingpladser tillader kæledyr, men din hund vil med sikkerhed nyde en telttur, hvor i bor i det fri. 

Der findes mange gode forslag til gode naturområder, hvor hunden kan medbringes. Naturstyrelsen tillader nemlig camping i omkring 200 af Danmarks skove. Naturstyrelsen har lavet kort over de skove, hvor der er fri teltning. Der findes der en liste af regler, som gælder for alle skov-campingpladser. For eksempel må man kun overnatte samme sted én nat. Derudover skal man efter endt brug af pladsen, rydde op og tage sit affald med.

Når du laver sommerplaner, som inkluderer hunden, undgår du at skulle sætte dyrevennen i kennel. Campingtur i skoven er også en ganske billig måde at komme ud og opleve nye ting. Måske turen bliver en stor succes, så du får lyst til at tage turen ud igen. 

camping i mørket

Find det rigtige hundeudstyr til turen

Når man planlægger sin tur, er det selvfølgelig vigtigt at have styr på forskelligt campinggrej som telt, sovepose til sæsonen, stormkøkken, og så videre. Tænk dog også på hundens behov, og det udstyr som du skal bruge til dyrevennen. Udover hundemad, kan det være meget vigtigt med en god sele og hundesnor.

Overvej en god hundesele, som mindsker slid på din hunds nakke, når du giver den snor på. Et forslag til en god sele, er Hunter sele. Det kan være godt at give din hund en ordentlig sele, fordi den er meget mere ergonomisk end blot at klikke snoren på halsbåndet. Når du tilbringer lang tid med din hund udenfor, er det vigtigt at skåne dyrevennen for unødigt slid.

Pak alt udstyret i en god rygsæk, som har masser af plads. Sørg for at have god plads til både din mad, og hundens mad. Pak eventuelt også et lille stykke hundelegetøj, som ikke fylder for meget. Det kunne for eksempel være en bold, eller et tyggeben som hunden kan hygge sig med når i har slået jer ned på pladsen. Tag et kig på kortet over naturområder, og beslut dig for hvorhenne dig og din hund skal på tur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *