Undgå kæbesmerter med en bideskinne

m13

Vågner du op med smerter i kæberne og nakken hver morgen? Så kan det skyldes, at du lider af bruksisme. Eller på almindeligt dansk at skære tænder.

Der er mange dansker, der hver nat skærer tænder. Nogen skærer så kraftigt tænder, at det afgiver en høj lyd. Det kan for en eventuel partner påvirke ham eller hendes søvn.

Nogen presser ens tænder sammen eller skærer tænder uden lyd. Uanset om du skærer tænder på den ene eller anden måde, så kan det have en negativ påvirkning på dig i dine vågne timer.

Skader ved bruksisme

Hvis du skærer tænder om natten, så kan det resultere i hovedpine, ondt i kæberne eller sågar ondt i ryggen. Det kan derfor påvirke dig i dine vågne timer.

Det kan i værste tilfælde også slide på dine kindtænder. Da emaljen på dine tænder er stærk, så kan det ikke medføre huller, at du skærer tænder, men derimod kan gøre dine tænder mere følsomme overfor varme og kulde.

tandlæge

Sådan virker en bideskinne

Hvis du har mange påvirkninger efter at skære tænder, så kan en bideskinne være mulighed. Ved at benytte en bideskinne om natten, så undgår du at skære eller at presse tænder. En bideskinne sørger for, at du ikke kan bide helt sammen. En bideskinne vil ligge på dine tænder i overmunden. Den vil virke som et beskyttende lag imellem tænderne i overmunden og undermunden.

Da bideskinnen udsættes for et enormt pres, så er det en god ide at udskifte bideskinnen hver anden måde. Dermed opnår du det bedste resultat.

Gode tilbud på bideskinner

Ofte opdages bruksisme af ens partner, der ikke kan sove om natten for det eller af tandlægen. Mange bestiller en bideskinne igennem deres tandlæge. Der vil du igennem flere besøg få speciallavet en bideskinne, der passer til ens tænder.

Men du kan også gå udenom tandlægen og bestille den over internettet. Der kan du finde en bideskinne på tilbud. Der kan du samtidig læse meget mere omkring det at bruge en bideskinne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *