Badedragter til hver en kvinde

m13

En god dag ved stranden betyder for de fleste også en dukkert i vandet. Badning og solbadning er en af vores yndlingsbeskæftigelser i sommerens varme. Mange vil gerne føle sig lækre når de er på stranden. En del af dit outfit er det du har på, badedragten. Gennem tiden har badedragterne haft mange udtryk. Badedragter er ligesom andet tøj noget der skifter udtryk med tiden. Der er mange faktorer der spiller ind på det f.eks. kultur, sekularisering, mode og sport.

Badedragtens udvikling i gennem tiden

Inden badedragten kom til, brugte folk deres undertøj (eller badede nøgne) når de skulle på stranden og bade eller soppe. Efter en periode med det, blev der fundet på en beklædningsgenstand som man kun brugte til badning og sådan blev badedragten til. I starten var det både mænd og kvinder der gik i badetøj. Mændenes badedragt lignede mest af alt en T-shirt og et par shorts syet ud i et og ofte med striber på tværs. Den var tit syet i bomuld som ikke tørrer nær så hurtigt som det stof vi kender fra nutidens badedragt. Kvinder havde badekjoler på. Det badetøj som kvinderne gik i den gang var ikke egnet til svømning, fordi de ikke måtte være mere afklædte end i deres hverdagstøj. I 1900-tallet begynder kvinder at bade i lignende dragter som mændene. Indtil 1940’erne havde nogle badedragter små skørter og det er til en vis grad en mode der er vendt tilbage. Som årene gik begyndte badedragten at ligne mere og mere den type vi kender fra nutidens kollektioner.

Variationen er stor indenfor badetøj

Nutidens badedragt skal både være smart og praktisk. Det er vigtigt man kan bevæge sig i den når man skal svømme eller lege, men det er lige så vigtigt man føler sig godt tilpas i den. Noget der har ændret sig i løbet af årene, er det materiale man bruger til badedragter. Med det nye materiale i elastisk mikrofiber som de fleste badedragter er lavet af, opnår man at den sidder godt på kroppen. Materialet er også med til at badedragt tørrer hurtigt så man ikke behøver at gå rundt i vådt tøj.Når det kommer til udformningen af nye badedragter, er der et væld af farver og former. De kan være i en farve eller flere farver og med eller uden mønster. De kan ligne kjoler med skørt eller have korte ben. Der kan også være forskellige udskæringer og slidser på dem.

Badedragten der sidder rigtigt

I nogle tilfælde kan det være ekstra vigtigt at dit tøj og ikke mindst din badedragt er passet til din form. Når du er gravid vil du gerne have noget der støtter men ikke klemmer derfor findes der badedragter til netop det formål. Du kan se nogle eksempler på badedragter til gravide her. Med en badedragt til gravide undgår du at ødelægge elasticiteten i din almindelige badedragt. Ved graviditeten vil du gerne have tøj der fremhæver din flotte mave på den fineste måde, så hvorfor ikke også når det kommer til badetøj?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *