Hvad betyder det at være klog

m13

Det er svært at sætte folk i kasser. Intet er bare sort og hvidt. Derfor kan man ikke dele mennesker op i kloge og dumme mennesker. Sådan fungerer verden bare ikke. Læs med her, og hør hvad det egentlig kan betyde at være klog.

 

Hvad er klogskab?

 

Når jeg siger klog, tænker du sikkert med det samme en der ved en masse ting, og er lidt nørdet. Nørdede mennesker er ikke nødvendigvis kloge. Man kan være nørdet i mange forskellige ting, og man kan være klog på mange forskellige måder. Du behøver altså ikke at læse en masse bøger om 2. verdenskrig for at være klog. Du ved det sikkert ikke, men du har allerede en helt masse viden, som du bruger i hverdagen.

Denne viden er det, der gør dig klog. Du bruger nemlig den viden, som du har. At have en masse viden som man aldrig nogensinde bruger, er ikke ensbetydende med, at man er klog.

 

Viden kan gøre dig interessant

 

Derudover er der mange mennesker, der trækker sig væk fra klogskaben, fordi det ofte er forbundet med noget kedeligt og uinteressant. Det er ikke nødvendigvis sandt. Tro det eller ej, men kloge mennesker eller nørdede mennesker har ofte en passion for det de er kloge indenfor. Det kan faktisk være interessant at snakke med en klog person, fordi de er engageret i samtalen, og ved hvad de snakker om.

Viden findes på en eller anden facon hos alle mennesker. For som sagt kan viden være alt muligt forskelligt. Man kan for eksempel se yoga som en videnskab. Yoga er en meget gammel metode, der forsøger at skabe forening og ro mellem krop og sind. Her er det super vigtigt, at du ved, hvad du laver når du dyrker yoga, hvorfor du altså er nødt til at have en bestemt viden og ikke gå ned på det rigtige yogaudstyr.

yoga

Du kan også blive klog, måske er du det allerede uden at du ved det. Klogskab kan som sagt være mange ting, og viden kan du få gennem stort set alt.

 

Du kan få viden gennem alt

 

Som sagt kan du få viden gennem mange ting. Selv gennem computerspil, som der er mange der bruger deres tid på. Eller gennem forskellige fritidsaktiviteter og hobbyer. Alt dette giver på en eller anden måde en viden, en viden du kan dele ud af og bruge i din hverdag.

Hvis vi tager fokus på computerspil, så ved vi at der findes utroligt mange af dem, og de går alle indenfor en bestemt kategori. Hvert computerspil har et bestemt plot, som man kan lære utroligt meget af. Mange computerspil har historier, som man gennemspiller og på den måde får man en hel del viden gennem spillet. Derudover får man også en hel del viden om for eksempel morale og opførsel, som bestemt er noget, der kan bruges i hverdagen. Så er du en, der spiller en hel del computerspil, har du også del i den kloge og nørdede verden. Og spiller du meget computerspil ved du også at det er en god ide ikke at gå ned på udstyr. Se for eksempel her, et godt bord til gaming.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *