Anderledes anledninger til at være aktiv

m13

Mange forbinder måske det at leve aktivt med masser af løbeture, løft af tunge vægte og lignende. Men at leve aktivt kan også sagtens omfatte andet og mere end det. Der er nemlig mange forskellige måder at være aktiv på. Er du blevet træt af rutinemæssige løbeture, kan du vælge at gøre en af de nedenstående ting som et alternativ.

Gå en lang tur med hunden

At anskaffe sig en hund er måske en af de bedste veje til en mere aktiv livsstil, hvis man ellers har været tilbøjelig til at være meget stillesiddende. Dermed naturligvis ikke sagt, at man skal anskaffe sig en hund alene fordi man ønsker sig at leve mere aktivt. Men går du allerede og pusler med idéen om at få en hund, kan dette være endnu et godt argument.

Ønsker du dig at være aktiv med din hund, er det en god idé at vælge en hunderace, der er aktiv af natur. Et godt bud kunne være en golden retriever, som både passer ind i en aktiv livsstil og er en rigtig god familiehund.

Har du allerede hund, kan du gøre det til en vane at gå lidt længere eller endnu flere ture med hunden. Din firbenede ven vil utvivlsomt takke dig for det, og du har også kun godt af det selv. 

Tag til fest

Når man tænker sund og aktiv livsstil, er der nok for de fleste lidt lang vej til også at komme til at tænke på fest og ballade. Men de to koncepter behøver hverken at udelukke hinanden eller være meget distanceret fra hinanden. En del af det at leve et aktivt og sundt liv er nemlig også at komme ud og opleve nye ting. Det stimulerer også et mentale velvære at grine og have det sjovt, og den mentale sundhed er lige så vigtig som den fysiske. Vælg eksempelvis at tage til en af de mange folkefester, der afholdes rundt omkring i løbet af året og få danset, grinet og hygget dig. Ikke alene er det faktisk muligt at forbrænde energi ved at være til fest, det at huske at tage sig tid til at have det sjovt, gør det også nemmere at motivere sig til eksempelvis en løbetur eller et lidt tungere løft næste gang, du er i fitnesscentret. 

Rulleskøjter

En tur på rulleskøjter

Det er nemt at miste motivationen til at være aktiv, hvis ikke man sørger for at variere sit aktive liv og dyrke motion på forskellige måder fra tid til anden. Et godt alternativ til løbeturen kan være en tur på rulleskøjter. Rulleskøjter behøver nemlig på ingen måde at være noget, der udelukkende hører barndommen til. Voksne kan også få meget glæde af et par hjul under fødderne, og så skal man ikke undervurdere, hvor meget god motion, man faktisk kan få ud af en tur på rulleskøjter. Samtidig får du mulighed for at komme hurtigere rundt og se steder af dit lokalområder, som du ikke ellers ville få set. Prøv det – måske er det lige noget for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *