Gør aktivitet til en del af din hverdag med få justeringer

m13

Sport er sundt. Det ved vi alle sammen godt. Men det kan ofte være svært at finde tid til at motionere de anbefalede 60 minutter om dagen. Derfor vil der i denne artikel blive givet nogle bud på, hvordan du kan implementere lidt mere motion ind i dit dag-til-dag liv uden at skulle sætte for meget tid af til det.

Tag trapperne

Du har sikkert hørt den mange gange før, men det er en kliché af en grund. Ved at tage trapperne i stedet for en elevator, får du pulsen op og får bevæget kroppen uden at skulle bruge ekstra tid og uden at komme til at svede. Hvis du hver dag går på arbejde eller bor et sted med elevator, kan det på længere sigt gøre en stor forskel, hvis du vælger at tage trapperne. 

Få motion ind på kontoret

Hvis du har et stillesiddende kontorarbejde, er det særligt vigtigt, at du har fokus på at få rørt dig i løbet af dagen, da du ikke naturligt kommer til at røre dig, som man kan i andre jobs. Derfor er der nogle ting, du kan bringe ind på kontoret for at gøre det nemmere. Du kan f.eks. styrke din core ved at skifte kontorstolen ud med en siddebold. Det er også vigtigt at du sørger for at rejse dig og gå en lille tur mindst en gang i timen. Hvis du har lidt ekstra plads kan du få et gåbånd til kontoret, som du kan bruge samtidig med at du arbejder.

kontor

Drop bilen

Hvis du ikke har så lang på arbejde kan du med fordel skifte bilen ud med en cykeltur. Hvis du har længere på arbejde, kan du tage offentlig transport, men cykle eller gå til stationen. På denne måde får du både motion, du sparer penge på benzin, og du kan have god samvittighed overfor miljøet. Hvis det virker uoverskueligt at skulle cykle på arbejde hver dag, kan du eventuelt lave en aftale med dig selv om, at du skal cykle mindst to gange om ugen eller kun cykle i sommerhalvåret, når det er godt vejr. Husk at lidt er bedre end ingenting. Det gælder faktisk alle de små tiltag. Du behøver ikke sætte to timer af til motion hver dag, men hver gang at du gør lidt ekstra for at få rørt dig, har du gjort din krop en tjeneste – og du har gjort det uden at ændre på dit travle skema.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *