5 Tips til at give dit barn sunde madvaner

1 år siden |  0 comments  |  Andet

Der findes nok ikke mange forældre, der ikke ønsker at deres børn bliver sunde og raske. Sundhed er ikke en ting, men hænger blandt andet sammen med motion og kost. Motion kommer langt hen ad vejen gennem barnets daginstitutioner, hvor der bliver brændt masser af krudt af med udendørs leg. Det er dog vigtigt at huske, at der også i weekenden skal leges og bruges energi, ellers kan du let få et barn der bliver pirrelig og træt, hvis de ikke rører sig et par dage.

Sunde madvaner kan være lidt sværere at få gjort til en del af hverdagen. I en travl hverdag, kan det nemlig godt være fristende at tage de lette løsninger, men det er hverken sundt for jer eller for jeres barn. Det er derfor vigtigt, at i giver barnet sunde madvaner fra start. Her kommer vi med fem råd til hvordan du kan være med give dit barn sunde madvaner.1: Gør dem interesseret i køkkenet

Noget af det første du med fordel kan gøre, er at gøre dine børn interesseret i køkkenet. Du kan eksempelvis købe et legekøkken (som dette) til dem, hvilket gør dem nysgerrige omkring det at lave mad.

2: Lad dem være med i køkkenet

Det kan være svært at få børn til at spise grøntsager, og de fleste forældre har nok kæmpet med at få de små kære til at spise broccoli, blomkål, og hvad der ellers findes af sunde og nærende grøntsager. En god måde at gøre børnene mere interesseret i det de spiser, er ved at have dem med til at lave mad fra de er et par år gamle. Det kan godt være, at de ikke er til den store hjælp (nok nærmere tværtimod), men hvis de har været til at lave broccoli buketter, er der meget større chance for at de vil spise det.

3: Lad dem bestemme hvad der skal på bordet

Der er mange, der er bange for at give børnene have medbestemmelse, da de tror at de vil vælge pandekager og pasta hver gang. Hvis du bare spørger dem ud af det blå, er det da også meget sandsynligt at det bliver tilfældet. Tager du dem derimod med ud og handle og viser de forskellige ting, så vælger de tit nogle ting, du ikke nødvendigvis havde forventet.

4: Leg med maden

Der er uden tvivl mange, der har fået tudet ørene fulde med, at man ikke må lege med maden, men det må man altså godt. Det betyder ikke, at du ska opfordre dit barn til at kaste rundt med havregrøden og smide kartofler på gulvet, men man kan godt lege med at gøre maden mere indbydende. Få tallerkenen til at ligne et ansigt, lav gulerødderne om til kanoner, brug fantasien.

5: Fortvivl ikke

Det sidste råd er ikke et råd, der hjælper dig med at få sundere mad i børnene, men ganske enkelt et råd der handler om at du ikke skal fortvivle, når det ikke lykkedes. Dit barn vil komme ind i trodsige perioder, hvor de ikke vil gøre noget af det du siger, men det er faser. Fordi du ikke kan få din lille guldklump til at spise ærter lige nu, betyder ikke, at han ikke vil om en uge eller to. Det handler om at blive ved med at prøve uden at presse for meget.EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Hvorfor skal du lære et trylletrick?

I denne artikel vil vi ge en smule i dybden med hvorfor det er en god ide at kunne imponere sine venner og familie med et trylletrick. Du kan gå ind og lære trylletricks her, og på den måde hele tiden være i stand til at kunne imponere dine omgivelse...

Read More...

Få solgt din bolig hurtigt og nemt hos en professionel ejendomsmægler

Uanset om du bor i Sønderjylland eller på Bornholm, så kan det være utrolig svært at få solgt et hus på egen hånd. Der er efterhånden en del firmaer, der hjælper danskerne med at sælge deres bolig selv, men faktum er bare, at det kan være noget af en...

Read More...

Fra social angst til social styrke

Omkring hver femte dansker rammes af en eller anden form for angst. Angst er meget overordnet, hvor social angst eller socialfobi er en af de typer, der opleves utroligt hyppigt blandt danskerne. Det kan synes svært at komme af med, hvis først man er...

Read More...