Har du styr på tegnene for et skimmelangreb, der kommer snigende? Ved du, hvordan du bekæmper det og hvor syg, du og din familie faktisk kan blive af den lille svamp?
Nu har du chancen for at teste dig selv. Inddrag eventuelt resten af familien, så I sammen kan forebygge og holde øje med de små spor. Du finder de korrekte svar i bunden af testen.

SPØRGSMÅL 1: Hvilken af følgende aktiviteter øger IKKE risikoen for skimmelsvamp?

a) Tørring af tøj indendørs
b) Tændte stearinlys
c) Manglende brug af emhætte ifm. madlavning

SPØRGSMÅL 2: Hvad er skimmelsvamp egentlig?

a) Bakterier
b) En virus
c) En svamp

SPØRGSMÅL 3: Hvordan fjerner du nemmest små udbrud af skimmelsvamp?

a) Ved at lufte ud med gennemtræk
b) Med universalrengøring og knofedt
c) Med et godkendt svampemiddel

SPØRGSMÅL 4: Hvad er det første, du skal gøre, hvis du opdager skimmelsvamp i din bolig?

a) Sætte en varmeblæser op
b) Finde årsagen til udbruddet
c) Fjerne svampen

SPØRGSMÅL 5: Kan skimmelsvamp skade dit helbred?

a) Ja, det kan blandt andet give hovedpine, træthed og irriterede øjne
b) Nej, skimmelsvamp er ikke farligt for mennesker
c) Ja, men kun hvis du kommer i fysisk kontakt med svampen

SPØRGSMÅL 6: Hvilken af disse tre ting har du typisk ikke fået gjort, når du får skimmelsvamp i dit hjem?

a) Du har ikke luftet ud flere gange om dagen
b) Du har ikke malet ofte nok
c) Du har ikke gjort nok rent

SPØRGSMÅL 7: Hvilket større problem er skimmelsvamp altid et tegn på?

a) At du bor i et område, hvor der vokser mange svampe
b) At du ikke har energi ruder
c) At der er et fugtproblem i boligen

SPØRGSMÅL 8: Hvor ofte skal du lufte ud for at sikre et godt indeklima?

a) Udluftning har ikke den store betydning for indeklimaet
b) En gang om dagen. Helst om morgenen
c) Tre gange om dagen i 5-10 minutter

SPØRGSMÅL 9: Hvor meget fugt afgiver en familie på fire i gennemsnit om dagen ved almindelige gøremål?

a) 4-6 liter
b) 10-12 liter
c) 18-20 liter

SPØRGSMÅL 10: Hvilken forsikring kan måske hjælpe dig, hvis du har køb et hus, der er ramt af skimmelsvamp?

a) Det kan din ejerskifteforsikring
b) Det kan din indboforsikring
c) Der er ingen forsikringer, som dækker skader fra skimmelsvamp

Få altid vejledning fra en fagmand, inden du selv går i krig med svampen. Du kan købe test, og selv lave de indledende øvelser – og alt efter hvor stort et område, der er ramt, kan du nogle gange selv rense det af.

Vil du vide mere om skimmelsvamp og bekæmpelse af problemet? I det ganske danske land er der fyldt med professionelle fagfolk. De har mange års erfaring og kan vejlede dig, hvis du har mistanke om en ubuden gæst i huset eller bare gerne vil forebygge.

Korrekte svar
1: b, 2: c, 3: c, 4: b, 5: a, 6: a, 7: c. 8: c, 9: b, 10: a.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *