Test dig selv: Hvad ved du egentlig om skimmelsvamp?

2 måneder siden |  0 comments  |  Til huset

Har du styr på tegnene for et skimmelangreb, der kommer snigende? Ved du, hvordan du bekæmper det og hvor syg, du og din familie faktisk kan blive af den lille svamp?
Nu har du chancen for at teste dig selv. Inddrag eventuelt resten af familien, så I sammen kan forebygge og holde øje med de små spor. Du finder de korrekte svar i bunden af testen.

SPØRGSMÅL 1: Hvilken af følgende aktiviteter øger IKKE risikoen for skimmelsvamp?

a) Tørring af tøj indendørs
b) Tændte stearinlys
c) Manglende brug af emhætte ifm. madlavning

SPØRGSMÅL 2: Hvad er skimmelsvamp egentlig?

a) Bakterier
b) En virus
c) En svamp

SPØRGSMÅL 3: Hvordan fjerner du nemmest små udbrud af skimmelsvamp?

a) Ved at lufte ud med gennemtræk
b) Med universalrengøring og knofedt
c) Med et godkendt svampemiddel

SPØRGSMÅL 4: Hvad er det første, du skal gøre, hvis du opdager skimmelsvamp i din bolig?

a) Sætte en varmeblæser op
b) Finde årsagen til udbruddet
c) Fjerne svampen

SPØRGSMÅL 5: Kan skimmelsvamp skade dit helbred?

a) Ja, det kan blandt andet give hovedpine, træthed og irriterede øjne
b) Nej, skimmelsvamp er ikke farligt for mennesker
c) Ja, men kun hvis du kommer i fysisk kontakt med svampen

SPØRGSMÅL 6: Hvilken af disse tre ting har du typisk ikke fået gjort, når du får skimmelsvamp i dit hjem?

a) Du har ikke luftet ud flere gange om dagen
b) Du har ikke malet ofte nok
c) Du har ikke gjort nok rent

SPØRGSMÅL 7: Hvilket større problem er skimmelsvamp altid et tegn på?

a) At du bor i et område, hvor der vokser mange svampe
b) At du ikke har energi ruder
c) At der er et fugtproblem i boligen

SPØRGSMÅL 8: Hvor ofte skal du lufte ud for at sikre et godt indeklima?

a) Udluftning har ikke den store betydning for indeklimaet
b) En gang om dagen. Helst om morgenen
c) Tre gange om dagen i 5-10 minutter

SPØRGSMÅL 9: Hvor meget fugt afgiver en familie på fire i gennemsnit om dagen ved almindelige gøremål?

a) 4-6 liter
b) 10-12 liter
c) 18-20 liter

SPØRGSMÅL 10: Hvilken forsikring kan måske hjælpe dig, hvis du har køb et hus, der er ramt af skimmelsvamp?

a) Det kan din ejerskifteforsikring
b) Det kan din indboforsikring
c) Der er ingen forsikringer, som dækker skader fra skimmelsvamp

Få altid vejledning fra en fagmand, inden du selv går i krig med svampen. Du kan købe test, og selv lave de indledende øvelser – og alt efter hvor stort et område, der er ramt, kan du nogle gange selv rense det af.

Vil du vide mere om skimmelsvamp og bekæmpelse af problemet? I det ganske danske land er der fyldt med professionelle fagfolk. De har mange års erfaring og kan vejlede dig, hvis du har mistanke om en ubuden gæst i huset eller bare gerne vil forebygge.

Korrekte svar
1: b, 2: c, 3: c, 4: b, 5: a, 6: a, 7: c. 8: c, 9: b, 10: a.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

3 gode tips til dig, der skal have nyt køkken

Langt de fleste er enige om, at det er en stor beslutning, at skulle vælge et nyt køkken. Ofte er det et køkken, der kommer til at være i huset i mange år. Derfor er det også noget, der skal ske med omhu og med tålmodighed. Der er rigtig mange forsk...

Read More...

Sådan gør du dit hjem helt personligt

Vores hjem er ofte det sted vi frakobler og slapper helt af. Det er vores, og det skal selvfølgelig også føles sådan når man passere hoveddøren og går ind i huset eller lejligheden. Vores hjem skal være det sted hvor vi virkelig kan være os selv, og...

Read More...

Sådan sikrer du en god flytteoplevelse

Når man står overfor at skulle forlade et hjem til fordel for et nyt, følger en masse udfordringer og spørgsmål med. Hvordan pakker man bedst? Hvordan får man sikret de skrøbelige genstande? Og hvordan skal det hele fejres? En hjælp til at håndte...

Read More...