Guide til det rigtige udetøj

udendørstøj

3 år siden |  0 comments  |  Andet

Ude- og friluftsliv er mere populært end nogensinde. Det betyder blandt andet også, at markedet bugner af mærker, modeller, farver og størrelser af forskellige udstyr til et aktivt liv udendørs. Det er derfor intet under, at det kan være en udfordring at finde den helt rigtige jakke til dit næste eventyr til lands, til vands eller i luften. Det er der heldigvis råd for.

Hvilken jakke er den rigtige?


Der findes mange forskelige former for jakker. Først og fremmest er det en god ide at gøre op med dig selv, hvilken form for friluftsliv du lever eller ønsker at leve på længere sigt. Skal jakken hovedsageligt bruges på et par årlige skiture, eller nyder du at gå lange turde i hårdført terræn og kolde grader?

Uanset hvad, er det en god ide at finde en jakke med stor bevægelsesfrihed. Langt de fleste udendørsaktiviteter kræver, at du kan bevæge dit korpus og arme frit. Prøv derfor jakken på, gerne med en tyk trøje eller flere lag under, så du kan mærke hvordan det ville føles, hvis du var udenfor og i det tøj, du normalt ville tage på ud. Find derefter ud af, hvilken type ydre beskyttelse der passer dig bedst. De fleste jakker til friluftsliv af mærket Salomon er både vind- og vandtætte, hvilket er yderst praktisk. Derudover er de åndbare og sørger for, at din krop holder en behagelig temperatur under alle slags eventyr.

En god jakke er en investering og du skal derfor regne med at slippe betydeligt mere, end du ville gøre for en normal vinterjakke. Det er dog alle pengene værd og en god jakke beskytter dig mod vind og vejr og her med dig i tykt og tyndt i mange former for terræn.

Hvilke sko passer mig?


Ligesom med jakker, er Salomon også et populært mærke i sko. Salomon sko er kendt for deres høje kvalitet og det faktum, at de er yderst velegnede til ude-liv og terræn. Salomon laver både sko til kvinder og mænd. Det behøver derfor ikke være en kedelig og ensformig fornøjelse at finde et passende stykke fodtøj til vinteren eller gåturen. Salomon laver både vandrestøvler, løbesko, sandaler og meget andet. Derfor, ligesom med jakker, er det op til dig at finde ud af, hvornår og hvordan skoen skal bruges. Der er nemlig stor forskel på, hvad du vil og hvor du vil det, samt hvorledes du skal betræde hårdt eller blødt terræn – Måske endda begge dele?

Løbeskoene er typisk letvægtige og former sig efter din fod for ultimativ komfort, ligesom den solide hælkappe sørger for, at din fod bliver hvor den skal. Derimod er vandrestøvlerne af en slidstærk konstruktion der ofte skyr vind og vejr, så dine fødder forbliver varme og tørre under længere vandreture.

Salomon udgiver hvert år nye modeller af både jakker og sko. Det kan derfor være en god ide at holde et udkig med deres hjemmeside for at holde dig opdateret.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Hvorfor skal du lære et trylletrick?

I denne artikel vil vi ge en smule i dybden med hvorfor det er en god ide at kunne imponere sine venner og familie med et trylletrick. Du kan gå ind og lære trylletricks her, og på den måde hele tiden være i stand til at kunne imponere dine omgivelse...

Read More...

Få solgt din bolig hurtigt og nemt hos en professionel ejendomsmægler

Uanset om du bor i Sønderjylland eller på Bornholm, så kan det være utrolig svært at få solgt et hus på egen hånd. Der er efterhånden en del firmaer, der hjælper danskerne med at sælge deres bolig selv, men faktum er bare, at det kan være noget af en...

Read More...

Fra social angst til social styrke

Omkring hver femte dansker rammes af en eller anden form for angst. Angst er meget overordnet, hvor social angst eller socialfobi er en af de typer, der opleves utroligt hyppigt blandt danskerne. Det kan synes svært at komme af med, hvis først man er...

Read More...