Gå aldrig ned på godt køkken udstyr

simpelt køkken med udstyr

3 år siden |  0 comments  |  Til huset

Det er en udbredt misforståelse, at jo mere udstyr man har i køkkenskabene, jo bedre kok bliver man. God mad kan fremstilles med ganske får remedier, hvis disser er gode og multifunktionelle. De allerbedste retter bliver til, når køkkengrejet er i orden, der er masser af tid, gode råvarer og en ved komfuret, der ved hvordan det skal gribes an. Lad dig derfor ikke friste til at købe masser af sjove ting til madlavning, som du sikkert ender med ikke at få brugt, men som bare ender med at rode og samle støv i dine skabe. Du kan klare dig med mindre end du tror og pengene er bedre givet ud på få kvalitets produkter, der er rare at bruge og holder hele livet, hvis du passer på dem, end på masser af overflødige ting og sager, der ikke gør dig til en bedre kok.

Dette er alt hvad du skal bruge i dit køkken


Gode knive kan man ikke undvære, de skal være skarpe og solide, med et strygestål holder du dem i form. En lille stak skærebrædder må der også til, så køkkenhygiejnen er på plads og du ikke bruger det samme bræt til kød og grønt. Vælg dem af træ, de er mest skånsomme for knivene, vask dem grundigt og giv dem lidt olie en gang i mellem, så holder de sig bedst. Grydeskeer, et piskeris og en paletkniv, gerne af plastik eller træ, der ikke ridser dine gryder. En stor stegepande, et par almindelige gryder, en enkelt kasserolle og en støbejerns gryde, kommer man meget langt med. Nogle røreskåle i forskellige størrelser, køb den solide slags med en gummiring i bunden, så de står fast når du pisker i dem. En sigte eller et dørslag er rart at have. Et dejfad er godt, hvis du gerne vil bage dit eget brød. Elektronisk køkken udstyr kan sagtens begrænses til en røremaskine og en køkkenvægt.

Længere er listen af basis ting til et fungerende køkken, faktisk ikke. Men det kan ikke understregs nok, at alle disse ting skal være af god kvalitet. Der er ikke noget værre end en sløv kniv, der ikke kan skære eller en gryde med en alt for tynd bund, der får alt til at brænde på. Vil man hygge sig med madlavningen og gerne blive bedre til at lave gode måltider fra bunden, så skal man investere i udstyr her, som det de professionelle kokke bruger og ikke store mængder af billigere ting af ringe kvalitet.

Ryd op og lav arbejdsplads




Der skal mad på bordet hver dag og det skal tit gå lidt stærk. Du kan effektivisere dine arbejdsgange meget og øge hygiejnen gevaldigt, hvis du sørger for at rydde grundigt op og ud i dit køkken, så det bliver nemmere at finde tingene og gøre rent. Betragt rummet som en arbejdsplads, der skal være funktionel og rar at være på. Smid det væk du aldrig bruger eller der ikke fungerer optimalt og køb nyt køkkenudstyr, men kun i den grad det er nødvendigt.



EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

3 gode tips til dig, der skal have nyt køkken

Langt de fleste er enige om, at det er en stor beslutning, at skulle vælge et nyt køkken. Ofte er det et køkken, der kommer til at være i huset i mange år. Derfor er det også noget, der skal ske med omhu og med tålmodighed. Der er rigtig mange forsk...

Read More...

Sådan gør du dit hjem helt personligt

Vores hjem er ofte det sted vi frakobler og slapper helt af. Det er vores, og det skal selvfølgelig også føles sådan når man passere hoveddøren og går ind i huset eller lejligheden. Vores hjem skal være det sted hvor vi virkelig kan være os selv, og...

Read More...

Sådan sikrer du en god flytteoplevelse

Når man står overfor at skulle forlade et hjem til fordel for et nyt, følger en masse udfordringer og spørgsmål med. Hvordan pakker man bedst? Hvordan får man sikret de skrøbelige genstande? Og hvordan skal det hele fejres? En hjælp til at håndte...

Read More...