En halv time om dagen?

halv times træning om dagen

1 uge siden |  0 comments  |  Andet

Det er sundhedsstyrelsens anbefaling vedr. motion. Vi skal få pulsen til at stige over det normale, mindst 30 minutter, hver dag. Måske endda svede lidt.

Det er vel bedre end ingenting. En halv times motion om dagen, er måske nok til at forhindre at du dør alt for tidligt af hjerte-kar problemer. Men med fitness har det intet at gøre.

Hvis du vil være fit, skal du træne. Udover de 30 minutters motion. De behøver ikke træne hver dag. Men 2 gange om ugen anses af de fleste eksperter som minimum, hvis det skal have en effekt. Drejer det sig om at opbygge muskelmasse, kan du måske nøjes med 1 gang om ugen. Men optimalt er det ikke.

Der er mange måder at træne på, og hvis du vil have succes, skal du helst gøre dig lidt klog på emnet. Du skal finde ud af, hvad du vil træne, hvorfor, og hvor meget. Afhængig af formålet, findes der forskellige træningsformer.

Find et formål og mål dit fremskridt


Det er vigtigt, at din træning har et formål. Uden formål ved du ikke hvilken form for træning du har brug for. Uden formål er det også svært at opretholde en motivation, i længden. Det er formålet der giver din træning mening og dig, motivation. Der findes adskillige slags træning. De vigtigste er: Vægttab, muskelstyrke (muskelvækst), og kondi.

Det er også vigtigt at du kan måle dit fremskridt, for at opretholde motivation. Med vægten er det både kropsvægt, men også fedprocent du skal holde øje med. Fordi det sagtens kan ske at du taber fedt, men ikke så megen vægt fordi du får mere muskelmasse pga. træning. Også selv om det ikke har været formålet. Træning er ikke en eksakt videnskab.

Mere muskelmasse vil også give dig mere råstyrke. Muskelmasse kan måles både igennem musklernes omfang og deres maks. styrke. Kan du trykke 10 kg mere på bænken, betyder det også at de muskler du bruger til det er vokset i masse.

Kondi måles i kondital. For at se dit fremskridt er det vigtigt at du måler dit kondital inden du begynder med din træning. I alle fitnesscentre vil du finde vejledning til måling af kondital, og selvfølgelig også til meget andet.

Maskiner, så mange maskiner


Der finde så mange træningsmaskiner at det godt kan blive forvirrende. Og der kommer hele tiden nye. Det sker, fordi vi hele tiden bliver klogere på hvordan bestemte muskler trænes bedst. Og trænes bedst, det betyder ikke kun at de hurtigst mulig bliver stærkere eller mere udholdende.

Det betyder også at musklerne ikke skal skades. Det er der nemlig en stor fare for med træning. Muskler består af mange små fibre, som igen består af mange og elastiske muskelceller. Disse bliver strakt som elastikker, under træning. Og ligesom elastikker kan de også gå i stykker, rives over af for meget belastning. Det er ikke nødvendigvis noget du kan se. De reparerer sig også selv, men det er vigtigt at maskinerne ikke belaster musklerne på en forkert måde.

En klassiker blandt de mange maskiner er romaskinen. Den er nok den mest alsidige maskine af dem alle, fordi den træner hele kroppen. Du kan bruge den både til at træne for vægttab, kondi, og endda råstyrke.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Hvorfor skal du lære et trylletrick?

I denne artikel vil vi ge en smule i dybden med hvorfor det er en god ide at kunne imponere sine venner og familie med et trylletrick. Du kan gå ind og lære trylletricks her, og på den måde hele tiden være i stand til at kunne imponere dine omgivelse...

Read More...

Få solgt din bolig hurtigt og nemt hos en professionel ejendomsmægler

Uanset om du bor i Sønderjylland eller på Bornholm, så kan det være utrolig svært at få solgt et hus på egen hånd. Der er efterhånden en del firmaer, der hjælper danskerne med at sælge deres bolig selv, men faktum er bare, at det kan være noget af en...

Read More...

Fra social angst til social styrke

Omkring hver femte dansker rammes af en eller anden form for angst. Angst er meget overordnet, hvor social angst eller socialfobi er en af de typer, der opleves utroligt hyppigt blandt danskerne. Det kan synes svært at komme af med, hvis først man er...

Read More...